ברוכים הבאים לפורום כפר עולמי כניסה | הרשמה | שאלות ותשובות

פורום כללי

נפתח ע"י psik ב 03-18-2008 12:28. לנושא יש 0 תשובות.

Print Search
מיין הודעות:    
   03-18-2008, 12:28
psik is not online. Last active: 3/18/2008 9:54:24 AM psik

Top 500 Posts
הצטרף ב 03-18-2008
פעילות בנושא שואה
Reply Quote

שלום רב

אני רוצה להביא לידיעתכם פרטים על ההצגה "ליצני החצר" העוסקת בנושא השואה.

ההצגה מתאימה לכתות י' עד יב ומומלצת ע"י אנשי חינוך מכל המגזרים.

להלן הפרטים

"ליצני החצר"

עפ"י ספרו של אביגדור דגן

סיפורם של ארבעה אסירים יהודים באושוויץ שנבחרים לחיות כדי לשעשע את קציני המחנה

מחזאי: אורי ניצן. במאי: שמואל הדג'ס.

שחקנים: עוזי ביטון, יונתן בן גל, אלכס וינגרט, זוהר כץ, חביב מזרחי, קרישה סובוטקה, אסי שמעוני

אסטרולוג, גמד, להטוטן ושופט נקלעים למציאות שבה עשייה אמנותית היא תנאי לקיום ולא זכות, וכל אחד מהם מחויב לפתח את כישוריו התיאטרליים כדי להתקיים. ביום הם עובדים כמו שאר האסירים, ובערב מופיעים כליצנים במסיבות של קציני ה-ss  וזוכים בחתיכת הלחם שמאפשרת להם לשרוד.

"ליצני החצר" פותח צוהר אל חיי היומיום של האסירים: השיחות על הדרגש לפני השינה, השפה המיוחדת של המחנה, ויחסי התלות שנרקמים בין הליצנים במציאות בלתי אפשרית. לבה של ההתרחשות במחנה, אך היא נמשכת אל עולמם של הניצולים בירושלים וארגנטינה אחרי המלחמה. 

הרצון העז לחיות ולהבין את החיים מחבר את עולמם של "ליצני החצר" למציאות שלנו, ומקרב אותם למי שמוכן להקשיב ולזכור.

מתוך מכתבים של אנשי חינוך ואנשי תיאטרון שצפו בהצגה

התרשמתי עמוקות והתרגשתי עד לדמעות בהצגה "ליצני החצר" שהועלתה על ידכם בכישרון רב וברגישות ראויה להערכה....אכן כל הצופה בהצגתכם מרגיש באופן בלתי אמצעי את המעורבות האישית של כל אחד ואחת מכם בעולמה של ההיסטוריה היהודית שבתקופתנו ועל כך מגיעה לכם ברכה מיוחדת"

הרב יוחנן פריד מנהל האגף לתרבות תורנית משרד החינוך

" ההצגה ליצני החצר הותירה בי רושם עמוק.

האומץ לבחור בנושא השואה-ובתוכו לעסוק בשאלת הקיום ובמתח הבלתי נסבל בין מאבק ההישרדות לבין רוחו החופשית של האדם עלתה לכל אורך ההצגה – ולטעמי באופן ראוי.

כמי שעמד לא אחת עם בני נוער על אדמת פולין, אני חושב שההצגה מתאימה לתהליך ההכנה למסע – או לסיכומו…"

אודי איזק

מנהל מח' חינוך, מ.א. מגילות ים המלח

תגובתי להצגה: נפלא. זו הייתה אחת מחוויות התיאטרון המרגשות והמעולות שנחשפתי להן בשנים האחרונות.

אלעזר שטורם, יו"ר אמנות לעם

"לאחר צפייה בהצגה ,ליצני החצר" אני ממליץ להציע לתלמידי כיתות י"א י"ב ולקבוצות תלמידים הנוסעים לסיור לימודי לפולין לראות את ההצגה.

צפייה בהצגה תסייע לתלמידים להכיר את המורכבות והקשיים הבלתי ניתנים להבנה של חיי האסירים במחנות הריכוז וההשמדה.

כמו כן תינתן הזדמנות לתלמידים להעמיק בסוגיית הקשיים של הניצולים בשיקום חייהם לאחר המלחמה בכלל ובמדינת ישראל בפרט…"

מיכאל ירון

מפמ"ר היסטוריה, משרד החינוך והתרבות

...הצגת תיאטרון "פסיק" "ליצני החצר" הינה ההוכחה שניתן לגשת אל הנושא המורכב ולהפיק חוויה אנושית משמעותית ונדירה"

מוטי אברבוך, מחזאי ובמאי, משנה למנהל אמנותי תיאטרון יידיש שפיל, מורה לתיאטרון באקדמיה למוסיקה ולמחול ירושלים

השחקנים מצליחים להכניס את הצופה לעולמם של "ליצני החצר" שכדי לשרוד נאנסו להופיע במסיבות ההוללות של קציני האס.אס."

חנה שפירא , רכזת מגמת ספרות ואמנות אולפנת "חורב" ירושלים ומרצה לספרות במכללה ירושלים

"…אין ספק שזו הצגה המעלה נושאים קשים מתקופה קשה וכל ניסיון של המחשה טומן בחובו את הסיכון של הפגיעה באמת כפי שמי שהיו שם חוו אותה.

למרות כל הבעיות שהמחזת מחזה מסוג זה מזמינה, אני חושבת שתיאטרון פסיק יכול לזקוף הישג של ממש ואני בהחלט ממליצה להציג את המחזה בפני תלמידים."

אסתר קולומבוס

מפמ"ר לספרות, משרד החינוך והתרבות, מנהל החינוך הדתי

"במסגרת תפקידי כמורה וכמנהלת משלחת המתעתדת לצאת לפולין צפיתי בהצגה "ליצני החצר". ההצגה מזמנת חוויה מרגשת לצופה: העלילה מרתקת, המשחק משכנע והסיפור נוגע ללב - הן כנרטיב מרכזי והן כסיפור ההתמודדות של כל אחת מהדמויות.

התרשמתי מאוד מהעיבוד האינטלגנטי לספרו של אביגדור דגן. ניכר שהושקעה מחשבה רבה לכל פרט ואף השימוש בשפה הגרמנית תורם לאותנטיות…

ההצגה מומלצת למבוגרים ולמתבגרים כאחד, ובעיקר לתלמידים הדנים בשואה, בדרכי ההתמודדות עם אבדן הזהות האישית, בנסיונות לשימור צלם האנוש במצבים אבסורדיים ובצלקות הבלתי נמחות שהותירה בניצולים.

כצופה בהצגה, כמורה וכבת לניצולי שואה, חשתי הערכה רבה ורצון להודות אישית לכל אחד מחברי הצוות שלקח חלק בהפקה מרשימה זו."

ד"ר דליה אופיר

בה"ס ריאלי ראשל"צ / אורט קרארי ראשל"צ

"... זו הייתה חוויה מדהימה, גם תיאטרלית וגם מעוררת מחשבה. מעבר לסיפור ( שאני מכירה כמובן ) העיבוד והבימוי חכמים מאד- מאפשרים מעורבות וריחוק לסירוגין, מה שהופך סיפור קשה למשהו שניתן לעכל."

הדר גלרון – מחזאית ובמאית

.

אשמח לענות לשאלות בנושא זה

רבקה הזה

02-6512227.

פורום כפר עולמי » פורומים באתר כל... » פורום כללי » פעילות בנושא שואה