Re: מפגש וירטואלי - עקרונות העבודה בגישת החינוך המיוחד

פורום הבנת הנקרא

מפגש וירטואלי - עקרונות העבודה בגישת החינוך המיוחד

orli 02-05-2007, 10:48
מתוך נסיוני ועבודתי כמורה לחינוך מיחוד ולהבנת הנקרא אני משתדלת בהוראה פרטנית קודם כל ליצור קשר לא מאיים עבור התלמיד. לשבת לידו ולא מולו, לדבר עמו "בגובה העיניים", בשפה הקרובה אליו, לברר מהן ציפיותיו ממני ולשקף לו את נקודת ההתחלה בו הוא נמצא ומה היעד שהוא שואף אליו, והיעד שאני ו/או בית הספר שואפים אליו.
כרגע אני עובדת למשל, עם שני תלמידי כיתה י', המתקשים מאד בקריאה ובהבנת הנקרא על חומר בהסטוריה, שכן בסוף השנה הם נבחנים עליו. אנו מפרקים את יחידת ההוראה למנות קטנות. טקסטים קצרצרים כדי שהם יוכלו לזכור ולהכיל. בנוסף נעשה קישור למציאות. למשל, בשיעור האחרון דיברנו על גרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה. ממש המחזנו מה דרשו בעלות הברית מגרמניה כדי להבין את התחושה בעם הגרמני (מה שחשוב להבנת נושא מלחמת העולם השנייה) אנו כל הזמנים חוזרים על החומר מהיבטים שונים: שמיעה, קריאה, מילוי קלוז, המחזה, הרצאה = משחק תפקידים, התלמיד הופך להיות המורה שלי או של התלמיד השני.
עם אחד מהשניים כרגע קל יותר, השני עדיין לא בטוח ביכולתו אבל לדעתי עם סבלנות והמשך עבודה התוצאות תגענה.
בנוסף, חשוב לחבר את התלמידים למציאות. ההסטוריה נראית להם מאד מרוחקת ולא קשורה. (אגב, כתלמידה גם אני סברתי כך) למשל אני משווה בין היטלר לאחמד דיניג'אד כדי להראות שהשמות השתנו אבל הכוונות ממש לא.

azdokiro 09-14-2009, 16:47
נסיון מבוך אני מאוד שמח להיות חלק מהעניין גבר. <a href="http://www.israbit.co.il">ביטוח רכב</a>
טבעות אירוסין גני אירועים טיסות ללונדון

mamanhaziz 01-09-2010, 18:32
מחפשים הכרויות ברשת? אתר קליק הכרויות - טיפים בנושא הכרויות ברשת. טיפים בנושא הכרויות וגם אתר הכרויות דיסקרטיות